Cultureel Kwartier ” De Nieuwe Kolk” te Assen

de nieuwe kolk

Over Cultureel Kwartier ” De Nieuwe Kolk” te Assen

Het nieuwe Cultureel Kwartier is een monumentaal, ambachtelijk gebouw. Het is gemaakt van baksteen en glas en past daarmee in de traditie van de paleizen van de stad Assen zoals de kazerne aan de Vaart, de rechtbank en de Jozefkerk. De gevel bestaat uit afwisselende open en dichte delen, afhankelijk van wat er achter is gehuisvest.

Bioscoop, theater of centrum beeldende kunst, ze hebben allemaal hun eigen gevel. Zo ontstaat een elegant patroon en kun je de voorzieningen als het ware aflezen aan de gevel. Een ritme van open en gesloten, van licht en donker, maar altijd zo dat het gebouw ook ’s avonds veiligheid en warmte uitstraalt. De details van het gebouw sluiten aan bij de rijkdom van de monumentale gebouwen van de stad. Passend in de Novelle (het beeld van de Asser school), met kernwoorden als monumentaliteit, ontmoetingsplekken, veiligheid, degelijkheid en vriendelijkheid naast warm en voornaam. Kortom, een gebouw met wortels in de stad.

Project

BB Systems heeft in samenwerking met leverancier Tau Audio Solutions BV het backstage meeluister- en oproepsysteem voor de nieuwbouw van het Cultureel Kwartier te Assen, ook “De Nieuwe Kolk” genoemd mogen leveren en installeren.

Het volledige project bestond uit het ontwerpen, leveren en installeren van een professioneel backstage meeluister- en oproepsysteem ten behoeve van de theaterzalen en aanliggende vertrekken. Het systeem bestaat onder andere uit de onderstaande componenten:

  • Circa 77 luidsprekers in diverse vertrekken
  • Eindversterkers, audio mixers en distributiesystemen
  • Diverse omroep en oproep microfoons
  • Circa 45 wandregelaars voor volume het programmaregeling  ( speciaal door BB Systems aangepast op Busch-Jaeger schakelmateriaal )
  • Staand rack voor de centrale apparatuur
  • Volledige bekabelingstrajecten en installatiemateriaal
  • Gebruikersinstructie
  • meeluister- en oproepsysteem

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project of bent u ook op zoek naar audiovisuele oplossingen voor een theater? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.